Wypracowania, konspekty, streszczenia i pomoc szkolna. Edukacyjna – szkolna baza wiedzy

Najwi臋ksza baza wypracowa艅, konspekt贸w, streszcze艅 i pomocy szkolnych w Polsce. Ponad 100 tysi臋cy materia艂贸w dla szko艂y podstawowej, 艣redniej oraz z zakresu studi贸w.

Poprawny przepis kulinarny. (Plan przepisu, i potrzebne informacje)

PLAN PRZEPISU
– nazwa potrawy
– lista sk艂adnik贸w
– potrzebne przybory kuchenne
– kolejne czynno艣ci ( zapisuj膮c je, stosuj czasowniki w tej samej formie gramatycznej : gotuj, lub gotowa膰 itp)

Placek z jab艂kami (przyk艂adowy przepis)

Sk艂adniki:
– 3 duze jab艂ka
– cukier
– kefir
– 2 szklanki m膮ki
– 1/2 艂y偶eczki soli
– olej
– jajko

Przybory (w wiekszo艣ci przepis贸w nie ma zawartej tej inofrmacji) :
-n贸偶
– mikser
– patelnia
– 艂y偶ka

Spos贸b wykonania:
Obierz trzy du偶e jab艂ka. Wydr膮偶 gniazda nasienne z jab艂ek i pokr贸j owoce w poziome plastry. Zmiksuj razem jajko, du偶y kefir, 2 szklanki m膮ki i p贸艂 艂y偶eczki soli. Otaczaj plastry w cie艣cie i ostro偶nie k艂ad藕 na oleju rozgrzanym na patelni. Sma偶 po ka偶dej stronie, 膮z placki si臋 zarumieni膮. Podawaj posypane cukrem

UWAGA!!! Nie dodawaj zb臋dnych informacji! Np. na czarn膮 patelnie z odejmowan膮 r膮czk膮 za 100 z艂 w艂贸偶 jab艂ka. itd.

To jest b艂膮d. Nigdy tego nie do dawaj!!!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x